ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΣΠΕΤΣΕΣ

Η αιώνια κοσμοπολίτισσα του αργοσαρωνικού.
Ένας τόπος ξεχωριστός, ευλογημένος, γεμάτος φυσικές ομορφιές.
Ένα από τα πιο αρχοντικά νησιά του Αργοσαρωνικού, οι Σπέτσες φημίζονται για την ένδοξη ναυτική παράδοση, την αξιόλογη ιστορία και την ιδιαίτερη κουλτούρα τους. Σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων από τον Πειραιά, απέχουν από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μόλις 2 ώρες, ενώ προσεγγίζονται και οδικώς μέσω της Κόστα. Γνωστές ως «Πιτυόνησος» και «Πιτυούσα» κατά την αρχαιότητα, οφείλουν το σημερινό όνομά τους στους ναυτικούς του Μεσαίωνα. Κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης, κατά την περίοδο 1821-1832, διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς μαζί με την Ύδρα και τα Ψαρά ήταν από τα πρώτα νησιά που εξεγέρθηκαν κατά των Τούρκων.
ξενωνες σπέτσες - niriides-spetses.gr

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ

Θαυμάστε τα αξιοθέατα του νησιού.

Αξιοθέατα που πρέπει να δείτε στις Σπέτσες είναι η ιστορική πλατεία της Ντάπιας στο λιμάνι, παλιό πυροβολείο και τόπο συγκέντρωσης των καπεταναίων και των αρχόντων του 1821. Το σπίτι του Χατζηγιάννη Μέξη, πρώτου άρχοντα και ευεργέτη των Σπετσών. Εδώ, σήμερα στεγάζεται το Μουσείο των Σπετσών από το 1939 που λειτουργεί ως αρχαιολογική ιστορική και λαογραφική συλλογή, με κειμήλια της Επανάστασης. Πίσω από την Ντάπια, το Αρχοντικό της Μπουμπουλίνας, με το μοναδικό σκαλιστό ταβάνι στη μεγάλη σάλα, ανακαινίστηκε και λειτουργεί ως μουσείο από το 1992. Η Αναργύρειο – Κοργιαλένειο Σχολή, ιδρύθηκε το 1927. Η εκκλησία της Αγίας Τριάδας χτισμένη το 1793, παλιά μητρόπολη του νησιού, στο πιο ψηλό σημείο της πόλης, με το υπέροχο ξυλόγλυπτο τέμπλο της Κοίμησης της Θεοτόκου. Η σπηλιά του Μπεκίρη ήταν παλιό καταφύγιο των αγωνιστών, στους Αγίους Αναργύρους.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΠΕΤΣΩΝ

Μεγάλες, καθαρές παραλίες με καταγάλανα νερά.
Αρχίζοντας από την ΝΑ πλευρά του νησιού θα συναντήσουμε την αμμώδη παραλία της Αγ. Μαρίνας, περίπου 2 χιλιόμετρα από την Ντάπια. Στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 12 χλμ. περίπου από την Ντάπια, θα συναντήσετε την παραλία της Αγίας Παρασκευής, μία από τις πιο όμορφες του νησιού.

Από τις πιο γνωστές και πολυσύχναστες παραλίες των Σπετσών, η ακτή των Αγίων Αναργύρων βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού, σε απόσταση 12 χλμ. από την πόλη.Στη βόρεια πλευρά του νησιού, η παραλία του Βρέλλου είναι γνωστή για το ομώνυμο beach bar, το οποίο επιλέγει ο νεαρόκοσμος, κυρίως, που επισκέπτεται το νησί.

Με περισσότερα από 20 χρόνια λειτουργίας, το Kaiki Beach Club, στην περιοχή της Αναργυρείου Σχολής, θα γίνει η λατρεμένη καθημερινή σας συνήθεια. Επίσης είναι η παραλία κουνουπίτσα, αναργύρειος σχολή & ζωγεριά.

ξενωνες σπέτσες - niriides-spetses.gr